Светът като воля и представа, първи том Arthur Schopenhauer

ISBN:

Published:

Hardcover

716 pages


Description

Светът като воля и представа, първи том  by  Arthur Schopenhauer

Светът като воля и представа, първи том by Arthur Schopenhauer
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 716 pages | ISBN: | 4.45 Mb

Правдивото и истинското биха намерили по-лесно място в света, ако тези, които са неспособни да го създадат, не бяха направили същевременно заговор да пречат на проявата му. Това е препречило и задържало, ако не и задушило, вече много неща, които бихаMoreПравдивото и истинското биха намерили по-лесно място в света, ако тези, които са неспособни да го създадат, не бяха направили същевременно заговор да пречат на проявата му. Това е препречило и задържало, ако не и задушило, вече много неща, които биха били от полза за света.Последицата за мене беше, че макар и да бях едва на тридесет години, когато излезе първото издание на това произведение, доживях третото не преди да стана на седемдесет и две.

Нали все пак пристигнах и получих удовлетворението да видя в края на кариерата си началото на моето влияние с надеждата, че съгласно едно старо правило то ще продължи в същото съотношение, в каквото започна.В третото издание читателят не ще почувства липсата на нищо, което да не се съдържа във второто, но ще получи значително повече, тъй като благодарение на добавките то има при същия печат 136 страници повече от второто.Седем години след излизане на Второто издание излязоха два тома Парерга и Паралипомена.

Материалът, обхванат под тези имена, се състои от добавки към систематичното изложение на моята философия и щеше да намери подходящо място в тези томове, но тогава бях принуден да го вместя където мога, тъп като беше крайно съмнително, дали ще доживея това трето издание. Тези добавки ще се намерят във Втория том на споменато съчинение Парерга и ще се познаят лесно по заглавието на главите.Франкфурт на Майн, през септември 1859Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Светът като воля и представа, първи том":


auladefilosofia.com

©2014-2015 | DMCA | Contact us