Waarom vrouwen betere lezers zijn: over boeken, lezen en schrijven Herman Franke

ISBN: 9789057592362

Published: October 26th 2004

Paperback

230 pages


Description

Waarom vrouwen betere lezers zijn: over boeken, lezen en schrijven  by  Herman Franke

Waarom vrouwen betere lezers zijn: over boeken, lezen en schrijven by Herman Franke
October 26th 2004 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 230 pages | ISBN: 9789057592362 | 9.19 Mb

In dit mooi vormgegeven boekje zijn de columns die Herman Franke (De verbeelding, Wolfstonen, Notulen) voor De Volkskrant schreef gebundeld. De meest uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot de literatuur worden belicht. Vaak ergens beginnendMoreIn dit mooi vormgegeven boekje zijn de columns die Herman Franke (De verbeelding, Wolfstonen, Notulen) voor De Volkskrant schreef gebundeld. De meest uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot de literatuur worden belicht. Vaak ergens beginnend (bij een boek, vraag, bewering of situatie), eindigen zij (na een lichte lus) net ergens anders- wat dat betreft zijn de columns liggende achten.

Straatrumoer van de afgelopen jaren krijgt een nadrukkelijke plaats. Troostende literatuur, begin- en slotzinnen, boek en film, beschouwingen naar aanleiding van nominaties en prijsuitreikingen, literaire fouten, de euro en de literatuur, de dood van Adriaan van der Veen (en de in memoriams), een oude vertaling van de Tristia, seks in de literatuur, het zoeken naar Proust, weglatingen, onaneren in de literatuur: de diversiteit van onderwerpen in deze compilatie is groot.

De columns zijn dikwijls tegendraads en eigenzinnig- de toon is soms begrijpend, op andere momenten scherp. De stukken zetten aan tot lezen of overwegen en zijn onveranderlijk fris en aanstekelijk geschreven.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Waarom vrouwen betere lezers zijn: over boeken, lezen en schrijven":


auladefilosofia.com

©2014-2015 | DMCA | Contact us